Bursa Nokta Net Bursa Nokta Net
Son güncelleme: 21 Mart Cuma - 13:22
HABER - DOĞUM & TÜP BEBEK
Anne sütü her derde deva

Anne sütü her derde deva

Yapılan bilimsel araştırmada bebeklerin sigaranın zararlı etkilerinden korunması için anne sütüyle beslenmesi gerektiği ortaya çıktı.

BURSA NOKTA NET - 06.02.2007 - 12:51

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimler Enstitüsünde Gonca Yılmaz tarafından yapılan doktora tezi çalışmasında, sigara içiminin, anne sütü alan ve almayan bebeklerin büyümelerine, enfeksiyon sıklıklarına ve bazı antioksidan özellikli vitaminlerin serum düzeyleri üzerine etkisi belirlendi.

Sigaranın etkilerine maruz kalan bebeklerde anne sütünün büyümeyi olumlu yönde etkilediği, serum vitamin seviyelerini artırdığı ve enfeksiyonlara karşı koruduğu saptandı. Bebek bulunan evlerde sigara içiminin engellenmesi gerektiği kaydedilen araştırmada, bunun mümkün olmadığı durumlarda ise sigaranın zararlı etkilerinden korumak için bebeğin anne sütü ile beslenmesinin gerektiği vurgulandı.

 
BU HABERE YORUMUNUZU EKLEYİN
Bursa Nokta Net Kullanıcı Adınız
Bursa Nokta Net Parolanız
Bold yazı eklemek için [k]Yazı[/k], İtalik yazı eklemek için [i]Yazı[/i] kullanabilirsiniz
Uyarı: Kullanıcı yorumları gerekli görüldüğü taktirde Bursa Nokta Net editörleri tarafından düzenlenebilir. İçeriği T.C. Kanunlarına ve genel ahlaka aykırı yorumlar yayından kaldırılır. Kullanım şartları hakkında daha fazla bilgi için tıklayın
 
Önizleme: